Om jr-web - Jesper Raben Web

Jesper Raben Web Logo
Jesper Raben Web Logo
Jesper Raben Web Logo
Gå til indhold
Profil
Profil
Mit navn er Jesper, 52 år, og er det man kalder autodidakt, dvs. at  jeg ikke har nogen uddannelse, men har selv tilegnet mig en del viden  omkring IT, både hardware og software.

Er også tilknyttet vores lokal-tv, hvor jeg har være i over 20 år og  nu er jeg ansat på stedet som IT-Supporter, hvor jeg bla. vedligeholder  vores IT og hjemmeside.

Da jeg var ung, havde vi noget der hed Data Cafeen og der brugte jeg  meget tid, det var C64 og Amiga samt en enkelt PC, og Steen der stod for  det lærte mig MS-DOS på pc’en, det var tider dengang.

Senere var jeg på en forløb på AMU-Centeret, hvor vi bla. havde EDB  og der brugte vi GEM, nok det første grafiske system som jeg har set til  mus

I gamle dage havde vi Kreativ Centeret her i byen, det var en  daghøjskole og der gik jeg i en længere periode, hvor jeg kom igennem  multimedia 1+2, hvor jeg bla. lærte at bruge Adobe Photoshop,  Illustrator og Director og det var jo på Mac med PowerPC CPU og der  stiftede jeg bekendtskab med Dreamweaver og Golive som man jo brugte til  hjemmesider, så efter de forløb fortsatte jeg med at gå ind i den  verden med hjemmesider, da jeg synes at det var meget interessant  dengang.

Jeg har arbejdet med Golive, Dreamweaver, Frontpage og senere begynde  jeg at kikke på CMS, først Mambo, senere Joomla, WordPress og ClassicPress, samt Xara Webdesigner Premium og Incomedia Website X5 og da jeg  havde Mac brugte jeg iWeb, Sandvox, Everweb og Sparkle.

Min hjemmeside er opbygget i WebsiteX5, som er et nemt og rigtigt godt hjemmesideprogram fra det italienske Incromedia og det er på dansk.

I dag bruger jeg min tid på at tilegne mig mere viden og i ny og næ laver jeg en hjemmeside til venner og bekendte.

Har i mange år brugt tid på fly simulator og det vil jeg skrive om  her på min hjemmeside, lige pt bruger jeg Microsoft Flight Simulator,  X-Plane og Aerofly FS , der vil jævnligt  komme screenshots og videoer (YouTube) fra mine flyveture, men da jeg  også bruger andre simulator, vil disse også blive omtalt her på siden.

Jeg har haft alt fra et kompakt kamera til et bridge kamera og et spejlreflekskamera, men i dag tager jeg billeder og video med mobilen eg et kamera, da jeg ikke er professionel og jeg er er mere typen til point & shoot, løber surt i alle de indstillinger på en "rigtigt" kamera og før man får det indstillet, så er situationen væk, så det lader jeg de professionelle om, men 90% af det der er på de sociale medier er jo også taget med en mobil!.

Jeg sidder ikke ved min PC hele tiden, jeg bruger meget tid på at gå  lange ture og fotograferer med min mobil eller laver videoer, som jeg redigerer i Corel VideoStudio Ultimate og Pinnacle Studio Ultmate og jeg er mest  til natur og landskaber samt billeder/videoer fra dagligdagen, de bedste  billeder vil blive vist her på siden som et slideshow og da jeg laver  video en gang imellem, kan disse optagelser ses på min YouTube kanal.

MVH Jesper Raben

Tilbage til indhold