Info og Oculus Go - Jesper Raben Web

Jesper Raben Web Logo

Jesper Raben Web

Jesper Raben Web Logo

Jesper Raben Web

Gå til indhold
Virtual Reality
Virual Reality findes i flere forskellige former i dag og ikke alle kræver at man bære et headset og det kommer vi nærmere ind på i denne artikel.

Virtuel Reality er en kunstig skabt verden, man kan komme ind i, via en VR Brille, som man bære på hovedet, med hovedtelefoner, man bliver isoleret fra den virkelige verden.

Når man er i VR kan man spille spil, se 360 graders video og foto, være i et 3d skabt miljø, kombinere virkelighed og computerskabt virkelighed.

Hvilke muligheder er der for VR i dag ?

-Oculus Go – Udgået
-Oculus Quest – Udgået
-Oculus Quest 2 – 64 GB 349 Euro / 256 GB 449 Euro
-Oculus Rift S – 449 Euro (PC)
-HTC Vive Cosmos – 799 Euro (PC)
-HTC Vive Pro – 1199 Euro (PC)
-HTC Vive – 599 Euro (PC)
-Windows Mixed Reality – Fra 2000 kr (PC)

Argumentet Reality kan man prøve på sin iPad/iPhone, hvor man kan kikke gennem sin tablet ned på sit bord, hvor der er et landskab og der er måske krig.

I Argumentet Reality blander man virkeligheden sammen med noget computerskabt og derved kan man have alt på et tom bord eller andet, da man kikker gennem en computerenhed ned på bordet og den lægger så det computerskabte oven på virkeligheden som et lag.
Oculus GO - Budget VR
Oculus Go blev frigivet til salg 1.Maj 2018, dette er facebooks svar på et billig VR Standalone Headset, hvor alle kan være med også dem, som aldrig har prøvet VR før.

Jeg har haft headsettet siden 4.maj og har fået det testet godt og grundig, det er meget behagelig at have på og der er en ekstar indsats man kan sætte i, hvis man bruger briller. Kvaliteten er også i orden, virker meget robust sammen med velcro strabsene der holder headsettet på plads på hovedet.

Det indbyggede højttalere gør et godt job og den højopløselige skærm er i orden, men kvaliteten på appsene er meget svingende, nogle er af god kvalitet andre er bare noget skidt, det samme gælder for udvalget af 360 graders video/photo, her er kvalitet og svingende, men bortset for det kan man godt få en god oplevelse, batteriet holder ca 2:15. Har man ikke prøvet VR – Så er det et godt køb.

Oculus GO er udgået, men kan stadig købes brugt på DBA / Gul & Gratis, support udløber 31.december 2020

Oculus Quest – Spil i VR

Som GO men med indbygget rumsporing uden eksterne sensorer og inbygget lyd samt 2 touch controller, og i løbet af 2020 bliver det mulig at sætte den til PC via en usb-c kabel, så man kan bruge det som VR headset til PC.

Oculus Quest er nu udgået men vil stadig få opdateringer fremover:

Afløseren hedder Oculus Quest 2, der er lettere, længere batteritid og redesignet controller, og kan købes fra nu, prisen for 64 GB er 2700,- kr. og 256 GB er 3500,- kr. men kræver Facebook Login.
Tilbage til indhold