Foto Redigering - Jesper Raben Web

Jesper Raben Web Logo

Jesper Raben Web

Jesper Raben Web Logo

Jesper Raben Web

Gå til indhold
Corel Paint Shop Pro 2020
Affinity Photo
Foto Redigering - Windows
Til Windows findes, der en del programmer til redigering af billeder, både jpg og raw, det mest kendte er Adobe Photoshop CC, som er defaktor standard inden for branchen, vil man have Photoshop CC+Lightroom CC, så kan man få det i abonnent til 92,50 kr. pr måned, vil man ikke det er der en del alternativer, som kan findes herunder:

-Adobe Photoshop CC + Adobe Lightroom CC (92,50 kr. per mdr)
-Adobe Photoshop Elements 20XX (775,00 kr)
-Affinity Photo (449,00 kr)
-Affinity Designer (449,00 kr)
-Corel Paint Shop Pro (Pro 549,00 kr./ –Ultimate 699,00 kr.)
-Cyberlink PhotoDirector (Ultra 99,99 Euro / 365 Abonnent 54,00 Euro

Dette var så en liste over betalings programmer til foto redigering, men der finde også gratis programmer, der fint kan bruges, se listen herunder:

-Paint.net
-The Gimp
-Darktable
-RawTherapee

Dette er blot et udplug af de programmer der findes til Windows Platformen, man kan også bruge Windows Foto program til at organisere og lave simpel foto behandling.

Til nybegynder, er Adobe Photoshop Elements mest velegnet og dem er er mere advancerede kan bruge Photoshop CC eller Affinity Photo, som er een rigtigt god proggram, som man kun betaler for 1 gange, hvor photoshop, skal der betales for hver måned, så det løber jo op.

Med affinity, kan man købe 3 programmer, der hænger sammen, så man har et workflow, Photo – Designer – Publisher.

Så det var en lille overblik over foto programmer til Windows 10

Håber at du har funden det program der passer til dig…
Foto Redigering MacOS
MacOS er den perfekte platform til at redigerer billeder på, da man har et stabilt og optimeret OS også på MacOS finder du Adobes Creativve Cloud Pakke, samt mange andre gode foto programmer.

-Adobe Photoshop CC + Adobe Lightroom CC (92.50 kr. pr. mdr)
-Adobe Photoshop Elements 2020 (775,00 kr.)
-Affinity Photo/DesignerPublisher (449,- kr. per. program)
-Pixelmator
-Pixelmator Pro
-Acorn 6

Dette var et overblik over foto programmer til MacOS og de er ikke så dyre i App Store.

Til nybegynder vil jeg anbefale Pixelmator, den minder meget om Photoshop og er nem at gå igang med, til de lidt mere garvede kan man ikke komme udenom Affinity Photo, der er et alternativ til Photoshop.

Til organisering af billeder, kan man bruge, Fotos, der er indbygget i MacOS og kan sync via iCloud, der er indbygget simpel billedbehandling i Fotos, samt man kan lave diashows,collager og meget andet.

Hvis man har brug for et DTP Program kan man bruge Pages, der ligeledes medfølger i MacOS ellers kan man bruge Affinity Publisher.

Står man og mangler et program til vector grafik, kan man bruge Affinity Designer isteden for Adobes programmer ellers kan man bruge Sketch også en god vektor program og nu kan CorelDraw også fåes til MacOS

Håber at du er bleven lidt klogere på Foto Programmer til MacOS, kom også lidt uden for fokus ved at nævne DTP og Vektor Grafik, men det har jo også et eller andet at gøre med billeder, på den ene eller anden måde.

Det var så en overblik over Foto Programmer til MacOS.
Tilbage til indhold