Video Redigering på Window

Til Windows 10 findes der en del redigeringsprogrammer, der er gratis (med begrænsninger) og købeprogrammer, på denne side, vil jeg give et overblik over, hvad der finde lige nu, se listen herunder.

Gratis (med begrænsninger)

-DaVinci Resolve 16 (findes i studio version)
-LightWorks 14.5 (findes i pro version)
-Hitfilm Express (findes i pro version)
-NCH VideoPad (findes i købeversion)
-Avid Media Composer First
-Shoutcut (open source)
-OpenShot (open source)

Købeprogrammer
-Pinnacle Studio 23/Plus/Ultimate
-Corel VideoStudio 2020 Pro/Ultimate
-Magix Movie Edit Pro/Plus/Premium
-Magix Video X
-Vegas Movie Studio/Platinium/Suite
-Vegas Pro Edit/Pro/365/Pro Suite
-Cyberlink Power Director-Ultra/Ultimate/365
-Adobe Premiere Elements 20XX

Hvis du er helt nybegynder indenfor video redigering, vil jeg anbefale Adobe Premiere Elements 20XX eller Magix Movie Edit Pro, da disse 2 programmer er nemme at komme igang med og har en let tilgængelig brugerflade.

Hvis du vil bruge noget, der kan noget mere, kommer man ikke udenom Pinnacle Studio, men vælg Ultimate udgaven, der får man mest for pengene og ca 2000+ effekter, det er et tung program at bruge, så kræver en kraftig PC, men man kan lave mange fede film, med dette program, bruger det selv.

Håber at du har fået mod på at gå igang med at klippe og klister, dine egne hjemmevideoer, til glæde for hele for hele familien.

Video Redigering på MacOS

Når du køber en Mac får du altid iMovie, som er Apples bud på et redigerings program og er du nybegynder eller bare amatør kan du komme langt med iMovie, du kan uploade direkte til youtube og facebook eller blot gemme din film som en fil på din harddisk.

iMovie kan også bruge billeder fra fotos, som også følger med MacOS, så du kan lave nogle flotte slideshows.

HVis du går efter noget mere professionelt redigering, så kan dette også købes til MacOS

Købeprogrammer
-Final Cut Pro X
-Da Vinci Resolve 16 / Studio
-Lightworks (Gratis/Betalt)
-Adobe Premiere CC
-Adobe Premiere Elements 2020

Men til mere seriøst brug anbefaler jeg Final Cut Pro X, kender du iMovie kan du nemt bruge Final Cut Pro X til mere seriøse projekter, den kan købes på app store og må bruges på alle de macer du har i din husstand.

Til Final Cut Pro X findes der 2 andre programmer, det er Motion, som er et program ala Adobe After Effects og Compressor, som kan konverterer mellem mange forskellige film formater, disse apps kan også købes i app storen.

Har du brug for at lave lyd/musik til din produktioner kan du bruge garageband der også medfølger, har du brug for noget mere porfessionelt skal du op og have fat i Logic Pro X og måske MainStage 3.