OSS Operativsystemer - Jesper Raben Web

Jesper Raben Web Logo

Jesper Raben Web

Jesper Raben Web Logo

Jesper Raben Web

Gå til indhold
Open Source Operativsystemer
De fleste kender Windows og MacOS, men der findes også alternativer til disse med Open Source, det meste kendte er Linux, men der er også FreeBSD samt et par andre mindre kendte operativsystemer, herunder en liste med de ikke så kendte OSS Operativsystemer.

OSS Operativsystemer – Ikke Linux

OSS Operativsystemer – Linux

Hvad er Linux ?

Linux er et operativsystem som Windows og MacOS som begge er proporitære, dvs at man ikke har adgang til kildekoden og man køber rettigheden til at bruge softwaren, man ejer den ikke. Linux bygger på åben kildekoden og til enhver distro følger kildekoden med og man kan selv ændre og tilpasse linux så den passer til det behov man har.

For den almindelige bruger kan man bruge Linux som et alternativ til de oficielle systemer og man har det hele i en linux distro som kontorpakke,fotoprogram,mail,web browser,video redigering,video afspiller, m.m. og brugerfladen kan let tilpasses til en smag, da der flere typer desktops til linux som f.eks gnome,kde,bungie,m.fl. så lidt for enhver smag.

Hvis du har en pc liggende du ikke bruger og får lyst til at prøv linux, så kan jeg anbefale at du henter en ubuntu desktop, da det er den mest udbredte og man kan få en masse hjælp til den, der er endda et dansk ubuntu forum så det er bare at gå igang.

Tilbage til indhold