Open Source Software - Jesper Raben Web

Jesper Raben Web Logo
Jesper Raben Web Logo
Gå til indhold
Open Source Software
Open Source Software - Information
Der findes et begreb på nettet, der hedder Open Source, det er betegnelsen for styresystemer og software der er åben, dvs at i modsætning til lukket software, så fålger kildekoden med og man har fri ret til at tilpasse softwaren til en eget behov, hvilket ikke er mulig med Window /Office / Adobe m.fl.

Som Open Source Operativsytem kan man få linux, freebsd og et par andre, og kikker vi på Open Source Software har vi LibreOffice, The Gimp, Inkscape og mange flere, samt at mange CMS løsninger, såsom WordPress og Joomla også er Open Source.

Open Source Operativsystemer

Et lille udpluk af Linux Distros, man kan finde mange flere hos DistroWatch

Der findes også en del Open Source Software og herunder er et lille udpluk, hvis man vil finde mere, kan man søge på -> Open Source Software <- på en søgemaskine :-)

Open Source Software

Et lille udvalg af "frie" software, der findes meget mere derude, man kan søge efter det, der er alternativer til alt næsten :-)

Der findes en kategori mere af Open Source og det er CMS løsninger, og herunder er et lille udpluk over de mest brugte på nettet.

Open Source CMS

Det var så en lille intro, til Open Source, måske man kan bruge noget, istedet for at betale i dyre domme, hvis det ikke er nødvendigt.

Tilbage til indhold